Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Invallers bezorgen Cercle de zege
Philippe Crols

Cercle Brugge heeft op de valreep Charleroi geklopt. De wedstrijd leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar in de slotfase bezorgden de Brugse invallers Cercle de drie punten. Het werd 2-0.

Cercle-kapitein Denis Viane moest vroegtijdig het veld verlaten omwille van een blessure. Dat was het meest opwindende feit van het eerste kwartier. Francky Vandendriessche moest net na dat kwartier wel eventjes goed opletten op een schot van Gerald Forschelet. Verder trapte Loris Reina nog eens een goede voorzet naar François Sterchele, maar die kopte over. In de slotfase waagden Brian Pinas en Dieter Dekelver ook nog eens hun kans voor de thuisploeg, maar echt een grote kans kregen we gedurende de hele eerste helft eigenlijk niet te zien. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

In het begin van de tweede helft zorgde de thuisploeg voor een klein offensiefje. Zo trapte Frederic Boi op aangeven van Darko Pivaljevic naast en even later deed Pinas hetzelfde. Nog binnen de eerste vijf minuten na rust trapte Harold Meyssen in het zijnet. Ook Dekelver kon na een individuele actie een doelpoging wagen, maar ook zijn schot belandde eveneens niet tussen de palen.

Christophe Grondin slaagde er wel in om zijn poging gekadreerd te krijgen, maar de vuisten van Bertrand Laquait zaten in de weg. Aan de overkant moest Vandendriessche een schot van Abdel Oulmers over het doel duwen. Dan was er lange tijd niets te zien tot Cercle-trainer Harm Van Veldhoven Slobodan Slovic en Stijn De Smet op het veld bracht. Die De Smet kon immers vijf minuten voor tijd op aangeven van Pivaljevic de 1-0 scoren. Even later zette Slovic met een hakje Brian Pinas op weg naar de 2-0. Zo doekte de thuisploeg de bezoekers in vijf minuten tijd op. Het bleef 2-0.

Cercle wipt in de stand over Charleroi. Beide ploegen handhaven zich wel in de ruime middenmoot, maar vooral Charleroi moet opletten voor de degradatiezone. Het heeft immers amper 5 punten meer dan STVV. Dat is de voorlaatste.