Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen en Willem II spectaculair gelijk
Jimmy Wouters

Heerenveen en het geplaagde Willem II hebben in een uitermate aantrekkelijk duel de punten eerlijk verdeeld. In een spetterend duel hielden beide teams mekaar in evenwicht: 3-3.

Heerenveen was in de openingsfase duidelijk meer met het Uefa-bekerduel tegen Levski Sofia dan met de wedstrijd tegen Willem II bezig. De thuisdefensie hield werkelijk opendeur in de eerste minuten van de wedstrijd. Zo stond het al na 26 minuten spelen 0-3. Bij ieder doelpunt lieten de Friesen zich als miniemen ringeloren. De doelpunten kwamen op naam van Caluwé en twee keer Hadouir.  Gelukkig voor de thuisaanhang herpakte Heerenveen zich en scoorde Bruggink vlak voor rust de aansluitingstreffer. Heerenveen mocht zich erg gelukkig prijzen met een 1-3 ruststand, want ondermeer Victoria en Bobson verzuimden om de partij nog voor rust te beslissen.

Na de pauze mocht Huntelaar zijn rentree op het veld maken. De spits was een tijdje out door een knieblessure. Heerenveen voerde nu de druk gevoelig op. De bezoekers kwamen niet meer onder de constante druk uit. De thuisploeg kreeg kansen en scoorde tweemaal in vier minuten dankzij niemand anders dan de ingevallen Huntelaar. Heerenveen bleef op zoek gaan naar de overwinning. In de slotfase waren de drie punten ei zo na nog voor de Friesen, maar zowel Tarvajärvi, Huntelaar als Breuer kregen het leer niet in doel.  [AN]