rkcRKC
spaSparta Rotterdam
0-1
46' Sjaak Polak (pen)
Jimmy Wouters

Sparta zakt steeds verder weg in de eredivisie. Zo dateerde de laatste overwinning al van 25 september. Ook zondag wisten de Kasteelheren niet te winnen. In Waalwijk gingen ze met 3-2 de boot in. Het was Sparta-doelman Ponk die de hoofdrol opeiste, want in alledrie de treffers ging hij niet vrijuit.

RKC won dan wel met 3-2, toch kon het zondagmiddag niet overtuigen. De thuisploeg speelde erg flets en liet het initiatief aan de bezoekers. Halverwege de eerste periode herstelde RKC dan het evenwicht, maar het was toch Sparta dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Polak benutte een strafschop nadat Bouaouzan in de zestien fouttief werd omvergeduwd.

Na de herneming nam RKC het heft in handen. Dit leverde direct wat kansjes op. Toch bleef het 20 minuten duren alvorens de ploeg langszij kwam. Na een fout van Ponk kon onze landgenoot Maarten Martens er 1-1 van maken. De ploeg uit Waalwijk liep vervolgens heel vlug uit naar een 3-1 voorsprong dankzij treffers van Hoogendorp en Molhoek. Ook bij deze treffers stond Ponk niet zeker te keepen. In de toegevoegde tijd maakte Van den Bergh er nog 3-2 van. [AN]