Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Dood Di Tommaso blijft nazinderen
Jimmy Wouters

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen was er één met weinig vreugde en veel verdriet. Het was de eerste wedstrijd van Utrecht na het plotse overlijden van Di Tommaso. Een succes werd het niet, want de ploeg verloor met 0-2. Terwijl de Utrecht-spelers na afloop van het duel geslagen van het veld stapten, stapten de spelers van Groningen even ingetogen van het veld na hun eerste uitoverwinning.

Het indrukwekkende eerbetoon aan de overleden Di Tomasso , bijna 20.000 mensen in het zwart, leek de spelers parten te spelen. De minuut stilte voor aanvang van de partij zinderde ook in de wedstrijd na. Zo kregen de fans een weinig boeiende partij voorgeschoteld. Het publiek, dat grotendeels het verzoek van de supportersvereniging van Utrecht om zwarte kledij te dragen had gehonoreerd, kreeg aanvankelijk een weinig boeiend schouwspel voorgeschoteld.

Veel kansen waren er niet. Enkel in de tweede helft viel er een beetje te beleven. Het duurde dan ook tot tien minuten voor tijd alvorens er gescoord werd. Het was Salmon die namens de bezoekers de score opende. In de toegevoegde tijd zette Cornelisse de 0-2 eindscore op het bord.  [AN]