Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Willem II Stadion
Vervanger Di Tomasso zorgt voor zege
Dirk Pieters

Onder de nieuwe trainer Kees Zwamborn wil het voor Willem II nog niet echt lukken. Waar de Tilburgers vorig weekend nog een 0-3 voorsprong uit handen gaven, werd er vandaag met 0-1 verloren tegen FC Utrecht.

De wedstrijd was nog maar net bezig of Willem II-speler Raymond Victoria moest zich al laten vervangen. Jos van Nieuwstadt maakte zijn rentree voor de Tilburgers. Veel kansen waren er in de beginfase niet echt. Het was Utrecht dat via Rick Kruys het dichtst bij de eerste treffer kwam. Willem II speelde zeker geen slechte eerste helft, maar was ook niet ontevreden over de scoreloze ruststand.

Ook na rust kreeg de thuisploeg af te rekenen met pech. Frank van der Struijk moest zich laten vervangen na een enkelblessure. Toch gaf Willem II niet op, maar gaten vinden de stevige verdediging van FC Utrecht lukte niet. Enkel Kevin Bobson was na de pauze gevaarlijk met een afstandsschot. Lange tijd leek de wedstrijd te gaan eindigen in een scoreloos gelijkspel, tot dat de Willem II-doelman Peter Zois in de fout ging. Joost Broerse profiteerde van deze gelegenheid om te scoren in de allerlaatste minuut.  Dat juist Broerse scoorde, was opvallend. Deze wedstrijd werd naar vandaag geschoven vanwege het overlijden van David Di Tommaso. Broerse nam de plek over van Di Tomasso en was de held van FC Utrecht. [AN]