Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Vast en goed stadion
RBC gaat weer de boot in
Jimmy Wouters

Voor RBC ziet er stilaan niets meer op dan uitkijken naar de eerste divisie. De ploeg speelt erg zwak en wist ook zaterdagavond tegen Roda JC geen vuist te maken. De Limburgers wonnen de partij heel simpel met 0-2.

De positie van RBC-trainer Dolf Roks wordt nu echt wel onhoudbaar. Enige tijd geleden werd hij al eens ontslagen, maar de spelers eisten toen zijn verblijf. Maar zaterdagavond begonnen ook de supporters zich tegen de ongelukkige coach te keren.

Roda JC was in de eerste helft in Roosendaal onhoudbaar voor de thuisploeg. De ploeg uit Kerkrade stelde de zege al voor de pauze veilig. Via twee schitterend genomen vrije trappen van Bodnar en Van Dijk kwam de ruststand op 0-2 te staan. Hiermee mocht RBC niet klagen, want de Limburgers wrongen nog enkele kansen de nek om.

Ook na de pauze was Roda aanvankelijk de betere ploeg. Pas halverwege de tweede helft kreeg RBC de eerste serieuze kans. De thuisploeg dreigde vervolgens via Roumani en Kpaka. Het had de schijn van een korte opleving van RBC, maar die halve kansjes was veeleer een gevolg van nonchalance bij Roda JC dan van echt aanvalswerk.  [AN]