Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Zuiderpark
Feyenoord loopt tegen nederlaag aan

De euforie na de overwinning van vorige week op PSV, heeft bij Feyenoord plaatsgemaakt voor realisme en frustratie. De ploeg uit Rotterdam Zuid verloor zondagmiddag immers met 2-1 op het veld van ADO Den Haag.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Feyenoord. Want al na 38 seconden spelen beging Bosschaart hands in het eigen strafschopgebied. Den Ouden nam het Kerstgeschenk aan en bracht zijn ploeg vanop 11 meter op voorsprong. Feyenoord zakte vervolgens steeds verder weg. ADO Den Haag kon van het matte spel van de Rotterdammers niet profiteren, want na die vroege treffer werd er niet meer gescoord.

Ook in de tweede helft was Feyenoord niet bij machten om te domineren. Toch kwamen ze iet of wat verrassend op gelijke hoogte. Een voorzet van Jonathan de Guzman werd binnengekopt door Salomon Kalou. Feyenoord kreeg vervolgens nog wat kansen om de partij te beslissen, maar onder meer Serginho miste een open kans. Toch bleef ADO de betere ploeg en nadat eerder Greene en Verhoek nalieten om te scoren, deed Alberto Saavedra dat wel. ADO speelde vervolgens de resterende 10 minuten rustig uit en mocht verdiend de zege vieren.