Speeldag: Speeldag 16
Stadion: DSB Stadion
AZ wervelt voorbij RKC
Jimmy Wouters

AZ heeft zonder enige moeite van RKC Waalwijk verslagen. In de Alkmaarderhout speelde AZ de Brabantse bezoekers helemaal van het kastje naar de muur. De eindstand was uiteindelijk 3-0.

AZ, met Stein Huysegems in de basis, begon erg sterk aan de partij. Met zinderend voetbal drukten de Alkmaarders de bezoekers uit Waalwijk tot tegen hun eigen doel vast. Die felle start leverde al na acht minuten de eerste treffer op. Demy de Zeeuw opende de score na voorbereidend werk van Kenneth Perez en Shota Arveladze. Nauwelijks negen minuten later verdubbelde Stein Huysegems al de score. Hij rondde een fraaie actie met Arveladze knap af.  AZ bleef doorduwen, maar zowel Shota Arveladze als Kenneth Perez wisten de loepzuivere kansen niet te benutten.

Na de koffie nam AZ wat gas terug, waardoor RKC ook wat aan aanvallen kon gaan denken. De beste kans voor de bezoekers kwam uit een vrije trap van Rick Hoogendorp. Iets voorbij het uur viel dan eindelijk de derde Alkmaarse treffer. Uit een vrije trap van Kenneth Perez kon Gretar Steinsson vrij binnenkoppen. AZ bleef baas, maar dat veldoverwicht werd niet meer in een doelpunt omgezet.  [AN]