Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen neemt waardig afscheid van stadion
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft het stadion Oosterpark een passend afscheid gegeven. Het won namelijk het laatste eredivisieduel in het legendarische stadion met 3-0. Slachtoffer was NEC.

Het leek erop alsof de sentimenten de spelers de benen verlamden. Het duurde even voordat de mannen van Cees Lok aan het venster kwamen piepen. Eenmaal over de schrik heen, speelde de ploeg vrij aardige voetbal. Na 17 minuten spelen verschalkte Groningen-spits Glen Salmon doelman Babos. Die mocht zich na 693 minuten eindelijk nog eens omdraaien.

In de rust was men in Groningen meer bezig met het verzamelen van herinneringen, zoals de oude stoeltjes, dan met de wedstrijd zelf. De speaker moest even tussenbeide komen om de gemoederen wat te bewaren, vermits er donderdag nog de wedstrijd tegen FC Volendam (voor de beker) geprogrammeerd staat.

Pas twintig minuten voor tijd besloten ook de spelers van Groningen een feest van de afscheidswedstrijd te maken, want na de openingstreffer was de ploeg in slaap gevallen. Een kwartier voor tijd werd Salmon mooi de diepte in gestuurd en de spits rondde beheerst af. In blessuretijd had Mark Jan Fledderus de eer om het laatste competitiedoelpunt in het Oosterpark te scoren.  [AN]