Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Ajax op de counter naar winst
Jimmy Wouters

Ajax heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen op het veld van NAC Breda. Beide ploegen speelden een matte partij, maar Ajax scoorde wel tweemaal uit de schaarse mogelijkheden.

In de eerste helft was NAC baas. De thuisploeg was zelfs gevaarlijker dan de Amsterdammers, maar echte doelrijpe kansen leverde dat niet op. Ajax van haar kant presteerde in die eerste periode werkelijk niets. Toch kwamen de bezoekers op een diefje op voorsprong. Sneijder trapte de bal voor het eigen doel wild weg. Ongewild lanceerde hij zo Rosenberg, die kalm bleef en de 0-1 ruststand liet noteren.

De tweede helft kabbelde een beetje doelloos voort. Zowel NAC als Ajax speelden doelloos en zonder inspiratie. Toch viel er tien minuten voor affluiten nog een treffer. Sneijder kon het afgeweerde schot van Rosenberg alsnog voorbij doelman Van Zwam schieten. [AN]