fulFulham
2-0
2-1
2-2
56' Heidar Helguson (pen)
Philippe Crols

De traditie wil dat er in Engeland op tweede kerstdag gevoetbald wordt. Zo ook dit jaar dus. Leider Chelsea mocht als één van de eerste ploegen van de dag aan de slag. Het won ook, zoals verwacht, maar niet zonder moeite. Fulham ging uiteindelijk met 3-2 de boot in.

Chelsea begon als leider aan deze speeldag. Fulham van zijn kant raakte ondertussen zo goed als in de degradatiestrijd verwikkeld. Normaal zou het voor Chelsea dus een makkelijke overwinning moeten worden, maar dat werd het dus verre van. Nochtans stond de thuisploeg nog binnen de 5 minuten op voorsprong. Na drie minuten al flikkerde de 1-0 op het bord. Verdediger Gallas was de doelpuntenmaker van dienst. Leidersfiguur Frank Lampard leek er halverwege de eerste helft voor te gaan zorgen dat Chelsea een dagje na het verorberen van de kerstkalkoen geen al te moeilijke namiddag zou gaan beleven. Dat draaide dus eventjes anders uit. Vijf minuten na de 2-0 van Lampard lukte McBride voor Fulham de aansluitingstreffer en de spanning keerde terug in de wedstrijd.

Tien minuten na rust hingen de bordjes zelfs helemaal weer in evenwicht. Helguson had vanop de stip geen genade met het machtige Chelsea en trapte de 2-2 in doel. Fulham leek op weg naar een belangrijk punt en een knappe prestatie, maar een kwartier voor tijd zorgde Hernan Crespo ervoor dat die stunt nog aan diggelen vloog. De Argentijn zorgde voor de 3-2-eindstand.

Chelsea blijft natuurlijk leider. Eerste achtervolger Manchester United, dat nog wel een match minder gespeeld heeft, telt ondertussen al 12 punten minder dan de leider uit het westen van Londen. Fulham doet er toch goed aan om één van de komende speeldagen eens een driepunter te scoren. Fulham heeft voorlopig als enige degradatieploeg 18 wedstrijden gespeeld en het telt maar drie punten meer dan West Brom (16). Het staat nog wel zes punten voor op Portsmouth. Die staan op een 17e en dus degradatieplaats.