Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda wint in bitsig duel van ADO
Jimmy Wouters

Roda JC heeft in eigen stadion een uitstekende zaak gedaan. Met de 3-1 overwinning tegen ADO Den Haag sluiten de Limburgers weer stilaan aan bij de subtop.

De zege was zeker verdiend te noemen. Het duurde alleen erg lang alvorens de thuisploeg wist te scoren. De ploeg uit Kerkrade speelde een sterk eerste halfuur, maar de doelpunten ontbraken. Vlak voor rust deed ADO-speler Saavedra zijn eigen team de das om door met zijn tweede gele kaart van het veld te verdwijnen.

Ook na de pauze kon Roda JC het overwicht niet in doelpunten omzetten. Een kwartier voor tijd brak Vicelich dan eindelijk de ban. De Estse spits Oper stelde tien minuten voor tijd de Limburgse zege veilig. In de slotfase werd de partij plots bitsig. Zo vochten Bodnar en Kolkka nog een veldslag uit. Dat leverde de Hongaar van Roda nog de uitsluiting op, terwijl Kolkka er met geel vanaf kwam. Diezelfde Kolkka scoorde even later prompt de aansluitingstreffer.

Hoewel ADO Den Haag nog even aanzette, nam Bódor aan alle onzekerheid weg door in de slotseconden Roda's derde treffer binnen te schieten.  [AN]