Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Gelredome
Amoah schiet Vitesse voorbij NAC
Jimmy Wouters

Matthew Amoah heeft op passende wijze afscheid genomen van het Vitesse publiek. De spits, die vanaf januari voor Dortmund uitkomt, nam de twee treffers voor zijn rekening en zorgde er zo voor dat zijn team NAC Breda met 2-1 versloeg.

De eerste helft was maar erg pover. Beide teams speelden zonder inspiratie en met weinig inzet. Kansen vielen er nauwelijks te noteren. Pierre van Hooijdonk (met een elleboogstoot aan Remco van der Schaaf) en Michael Dingsdag (charge op Vonlanthen) vielen in extra-sportief opzicht op. Beide spelers hadden met rood van het veld gemoeten, maar mochten blijven staan.

Gelukkig ging het niveau in de tweede helft de hoogte in. De bezoekers kwamen iet of wat tegen de gang van het spel in op voorsprong. Het was Sander van Gessel die met een listig schotje doelman Harald Wapenaar te grazen nam. Vitesse reageerde, maar het was wachten op Amoah. Tussen de 68e en de 72e minuut kreeg de Ghanees vier uitstekende mogelijkheden. Twee daarvan wist hij echter te benutten. Die treffers bleken uiteindelijk voldoende te zijn voor de overwinning. [AN]