Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Polman Stadion
Vitesse bezorgt Heracles nieuwjaarscadeau
Jimmy Wouters

Heracles heeft tegen Vitesse een broodnodige overwinning geboekt. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de bezoekers uit Arnhem de mannen uit Almelo niet veel in de weg hebben gelegd. De uitslag was dan ook 3-1. Ondanks het kunstgrasveld van Heracles had de wedstrijd omwille van de sneeuw eigenlijk nooit mogen plaatsvinden.

De thuisploeg was in de eerste helft veel gretiger dan een mak Vitesse. De bezoekers waren totaal niet bij de les en blonken massaal uit in afwezigheid. Heracles nam de aangeboden ruimte in dank af. Halverwege de eerste periode kwam de ploeg van Peter Bosz dan ook verdiend op voorsprong door een treffer van Hirayama. Vitesse bleef klungelen en al snel werd het 2-0 via Tamerus. Vlak voor rust etaleerde Hirayama de zwakte van de bezoekers. De Japanner mocht ongehinderd voorzetten en Tamerus mocht vervolgens doodsimpel voor zijn man de 3-0 ruststand binnen koppen.

Met de 3-0 ruststand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Aanvankelijk was er dan ook niet veel meer te beleven in het barre Almelo. Halverwege de tweede periode besefte Vitesse plots dat het achter stond, en begon het aan aanvallen te denken. Gill Swerts raakte eerst nog de lat, maar iets later redde invaller Fred Benson dan toch nog de eer. [AN]