Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Ewood Park
United speelt gelijk
Kristof Blomme

In de heenwedstrijd in de halve finale van de League Cup heeft Blackburn Manchester United op een gelijkspel weten te houden, 1-1. Saha bracht de bezoekers op voorsprong, maar Pedersen zorgde niet veel later voor de gelijkmaker.

Bij Manchester traden nieuwkomers Vidic en Evra nog niet aan. Na nog geen minuut kwam de thuisploeg al bijna op voorsprong. Savage knalde hard op doel, maar van der Sar reageerde gevat. Voor de bezoekers was vooral Rooney gevaarlijk. Eerst trapte hij uit een goeie positie net over. Daarna moest Friedel zich helemaal strekken na een nieuwe poging van het 'enfant terrible'. Na een halfuur was de verdiende voorsprong een feit voor United. Giggs zette een knappe actie op en bediende Saha. De Fransman knalde hierop loeihard binnen. Vijf minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Pedersen zorgde met een schitterend schot voor de 1-1. Voor de pauze ontstond er nog een opstootje na een smerige tackle van Allan Smith. Ook Rooney liet zich weer gelden en kreeg prompt een geel karton onder de neus geduwd.

Net als in de eerste helft kreeg Blackburn ook na de pauze heel vlug een goeie kans. Bellamy speelde Kuqi goed vrij, maar zijn schot ging ver naast. Twintig minuten voor het einde stak United nog eens de neus aan het venster. Een schot van Rooney week echter af op Saha, waardoor het nooit gevaarlijk kon worden. Manchester had veel balbezit, maar tot kansen kwam het niet meer. Ook de inbreng van Van Nistelrooy veranderde daar niks meer aan. In de terugmatch op Old Trafford is alles dus nog mogelijk.