Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Roda laat niets heel van NAC
Philippe Crols

Roda JC heeft er geen schitterende eerste ronde opzitten en moest op de eerste speeldag na de winterstop op bezoek bij NAC Breda. Dat bezoek zullen ze in Breda niet snel vergeten, want de ploeg uit Kerkrade liet geen spaander heel van NAC. Het werd 0-4.

NAC en Roda stonden voor aanvang van de wedstrijd op drie punten van elkaar. De bezoekers hadden drie punten meer dan de thuisploeg. Al na zes minuten was het eerste doelpunten een feit. De Nieuw-Zeelander Vicelich wist een hoekschop in doel te verlengen, 0-1. Thuisploeg NAC stond niet echt scherp. De enige goede kans die de ploeg uit Breda kreeg was een schot van Van Hooijdonk dat tegen de paal vloog. Ook Roda trof tijdens die eerste helft nog het doelhout. Cziommer trapte op de dwarsligger. Aan de rust stond het echter nog altijd 0-1.

Bij NAC stond onze landgenoot Davy Schollen weer eens in de basis, maar echt veel plezier beleefde hij niet aan deze wedstrijd. Na een uur kon hij niet anders dan veel bewondering uiten voor het schot van Van Dijk. Zijn snoeiharde pegel vond de kruising en Schollen was kansloos, 0-2. Een kwartier later nam Oper alle twijfels weg. Hij maakte de 0-3. Cissé had de eer om de eindstand vast de leggen. Hij kopte de 0-4 voorbij onze landgenoot. Meteen de eindstand dus.

Roda doet uiteraard een goede zaak en is aan zijn weg naar de linkerkolom bezig. Voor NAC Breda ziet het er niet zo goed uit. De club van Van Hooijdonk staat immers pas op een veertiende plaats. Het heeft nog altijd wel tien punten meer dan de voorlaatste en dat is WillemII.