Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Mandemakers Stadion
Belgen in hoofdrol te Waalwijk
Philippe Crols

Nederland ontwaakte dit weekend uit zijn korte winterslaap. Zaterdag kwam RKC niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen rode lantaarn RBC. Het werd 1-1. Beide doelpunten werden door een landgenoot gemaakt.

RKC verloor eerder dit seizoen ook al punten in Roosendaal. In het begin van het seizoen kwamen de Waalwijkers niet verder dan een 1-1-gelijkspel in Roosendaal. RBC debuteerde met nieuwe trainer Maaskant. Al na vier minuten stond die met zijn nieuwe club echter al op achterstand. Onze landgenoot Benjamin De Ceulaer had er toen al 1-0 van gemaakt. RKC leek op weg naar een makkelijke overwinning en kreeg kans op kans, maar telkens werden de mogelijkheden vakkundig de nek omgewrongen. Bovendien werd er ook nog een strafschop gemist. Daar was topschutter Hoogendorp voor verantwoordelijk. Rusten deed men in Waalwijk met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg terwijl het al makkelijk 4-0 of 5-0 had kunnen zijn.

Na rust kregen de aanwezige toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. RBC kreunde, maar brak niet. Dat had de club uit Roosendaal vooral te danken aan nog een landgenoot. Doelman Volders verkeerde zaterdag immers in een uitstekende vorm en wist meermaals de verdubbeling van de Waalwijkse voorsprong te voorkomen. Ruim tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan te maken met het overbekende deksel op de neus. Daelemans, nog een landgenoot, kreeg de bal voorbij Van Dijk in doel en legde meteen de 1-1 eindstand vast. Een punt dat voor RBC gerust als overwinning mag worden gevierd. RKC moet diep teleurgesteld zijn. Vooral in zichzelf en meerbepaald in de afwerking.

Dankzij deze puntendeling blijft RKC hangen op de vijfde plaats. Zondag kunnen Ajax en Utrecht nog wel over de Waalwijkers springen. Rode lantaarn RBC loopt een puntje in op de voorlaatste in de stand, WillemII. RBC telt nu 5 punten. Dat zijn er vier minder dan de Tilburgers die zondag nog wel in actie komen.