Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Santiago Bernabeu
Cadiz te zwak voor Real Madrid
Dirk Pieters

Real Madrid lijkt eindelijk op kruissnelheid te komen. Maar of het de titelstrijd in Spanje nog spannend kan maken is de grote vraag. Real kende vooral in de tweede helft weinig moeite met Cadiz en springt (voorlopig) over Valencia naar de derde plaats achter Osasuna.

Toch was het Cadiz dat het beste begon in Madrid. De 5.000 bezoekende fans zagen hun club bijna op voorsprong komen in de beginfase. Ook aan de overkant moest de bezoekende doelman Armando al snel aan het werk op pogingen van Ramos (hoofd) en Baptista (volley). Toch lieten de bezoekers zich niet doen en kwam men voor rust dicht bij de openingstreffer, maar steeds was doelman Casillas bij de pinken.

Vlak na rust werd het wel heel stil in het Benabeu-stadion. Medina werkte in twee tijden de bal voorbij Casillas. De Uruguayaan Estoyanoff had een groot aandeel in het doelpunt, hij zette zich goed door en kreeg de bal mooi tot bij Medina. Real-coach Lopez Caro reageerde en bracht goudhaantje Cassano in de ploeg. Maar het was niet de ex-Roma speler die voor de doelpunten zorgde, maar wel de vrije trapspecialisten Roberto Carlos en David Beckham. In de slotfase zorgde Robinho met een verre lobbal voor de 3-1 eindstand. [AN]