Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Gelredome
Dembele scoort, Peersman stopt penalty
Jimmy Wouters

Willem II geraakt maar niet uit de onderste regionen van de eredivisie. Nochtans zag het er zaterdag goed uit voor de Tilburgers. Tot luttele minuten voor tijd stond de ploeg 0-1 voor in Arnhem, maar alsnog trok Vitesse de winst naar zich toe door twee treffers van Benson.

Willem II speelde in Arnhem in de eerste periode niet als een degradatieploeg. De tricoloren speelden aardig en kwamen na 24 minuten spelen dikverdiend op 0-1. Het was de Belg Dembele die voor de ploeg op aangeven van Augustien wist te scoren. Op slag van rust had Victoria zelfs nog de 0-2 aan de voet, maar hij faalde.

Na de pauze voerde Vitesse het tempo gevoelig op. De ploeg drukte Willem II tot tegen zijn eigen doel vast. De thuisploeg kreeg voldoende kansen, maar geraakte voorlopig niet voorbij Peersman. Zelfs niet vanop de stip. Na 65 minuten spelen kreeg van der Schaaf vanop elf meter de kans om zijn ploeg langszij te brengen, maar zijn inzet ging via de benen van de Belgische doelman tegen de lat.

Vitesse bleef komen en drie minuten voor afsluiten loonde die aanvalslust. In amper twee minuten spelen bracht Benson zijn team van een 0-1 achterstand naar een 2-1 overwinning en dompelde Willem II zo in rouw.  [AN]