Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona is niet te stoppen
Dirk Pieters

Real Madrid doet de laatste tijd wat het moet doen, maar ook FC Barcelona denkt nog niet aan verliezen. De Catalanen wonnen zondagavond hun dertiende opeenvolgende competitiewedstrijd op rij. De ploeg van Frank Rijkaard won zonder al te veel problemen met 2-0 van hekkensluiter Alavés. Barcelona begon de wedstrijd zonder aanvaller Samuel Eto’o, momenteel in de Africa Cup, maar met Henrik Larsson.

In de eerste helft was het duidelijk eenrichtingsvoetbal, maar wou de bal er absoluut niet in. Vooral Ludovic Giuly en Ronaldinho lieten verschillende kansen liggen. Alavés kwam er niet aan te pas en mocht blij zijn dat het nog 0-0 stond met de rust.

In de tweede helft deed de Zweed wat van hem verwacht werd en zorgde al snel voor de openingstreffer. Ook Giuly kreeg nog een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging tegen het doelhout. Dat ook de allerbeste soms missen, bewees Ronaldinho. De Braziliaan schoot een strafschop naast. Toch kwam de 2-0 er nog, Lionel Messi bracht de Catalanen op een geruststellende voorsprong. In de slotfase ontsnapte Barça-keeper Víctor Valdés nog aan de rode kaart, nadat hij hands maakte buiten zijn eigen strafschopgebied.