Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Genk onderuit bij Charleroi
Kristof Blomme

Racing Genk is er niet in geslaagd om de vierde plaats te bemachtigen. Na een zwakke eerste helft van de Limburgers kwam Charleroi 2-0 voor. Na de pauze acteerde Genk iets beter, wat resulteerde in de aansluitingstreffer van Vandenbergh. Daar bleef het echter bij.

Charleroi begon uitstekend aan de partij, want na amper vijf minuten kwam het al op voorsprong. Oulmers verstuurde een prachtige diepe bal in de rug van Cornelis. Sterchele was sneller op de bal dan de rechterverdediger en vond Akgül voor doel, die de opzittende Vandooren kon afhouden. Even later was er een mogelijkheid voor de bezoekers via jongeling Pocognoli. Zijn schot belandde op de vuisten van Laquait. Genk was helemaal nergens voor de pauze en leed veel balverlies op het middenveld. Na twintig minuten kreeg Verdonck, een andere jonge debutant bij Genk, de bal toch bijna op het hoofd van Peeters. Die kreeg een por in de rug van Defays, maar kreeg geen strafschop.

Na een halfuur leed Genk voor de zoveelste keer balverlies. Sterchele en Akgül, die elkaar voor de pauze blindelings vonden, konden hier net niet van profiteren. Twee minuten later glipte Sterchele door de buitenspelval. Jan Moons kwam echter uitstekend uit zijn doel en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Zeven minuten voor de rust kon ook Akgül nog eens uithalen. Moons tikte de bal in hoekschop. De corner die daarop volgde was illustratief voor de eerste helft van Genk. Aan de tweede paal stonden Brogno en Serebrennikov helemaal vrij. De Oekraïner, die zijn debuut maakte bij Charleroi, kopte het leer voorbij Moons binnen.

In de beginfase van de tweede helft bleven de Karolo's het gevaarlijkst. Eerst trapte Sterchele net naast, nadien vond Brogno Moons op zijn weg en kopte hij de rebound over. Even later kwam Genk dicht bij de aansluitingstreffer. Na een hoekschop kreeg de thuisploeg de bal niet goed weg, maar Vandenbergh was te verrast om goed te reageren. Net voor het uur zette Charleroi een stevige uitbraak op. Defays kreeg de bal bij Sterchele, maar de bal botste nog, waardoor hij met links miste.

Genk kwam nu meer en meer opzetten, maar het kende pech in de afwerking. Een voorzet vanop rechts werd door Vandooren in één tijd overgenomen. Zijn bal spatte uiteen op de dwarsligger. Eén minuut later was de verdiende aansluitingstreffer toch een feit. Pocognoli, die het net als Verdonck niet onaardig deed, vond Vandenbergh voor doel, die koel binnentikte. Een kwartier voor het einde tekende Vandenbergh bijna voor de gelijkmaker, ware het niet dat hij op Laquait trapte. Enkele minuten later stond Bob Peeters dan weer oog in oog met Laquait. De secure doelman kwam opnieuw als winnaar uit de strijd. Vooral door een slappe eerste helft kon Genk niks pakken in het Stade du Pays. Charleroi klimt naar plaats tien.