Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht geraakt niet voorbij NAC
Jimmy Wouters

Utrecht zag vanmiddag haar aanvallende spel niet beloond worden. In de eigen Galgenwaard hield NAC Breda knap stand: 2-2.

Zowel Caluwé (Utrecht) als Derijck (NAC) verschenen als nieuwkomers aan de aftrap. FC Utrecht had het meeste balbezit, maar toch slaagde NAC erin om er soms erg gevaarlijk uit te komen. Zo trof onder meer Diba de lat. Toch was het Utrecht dat op het halfuur verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Na een hoekschop van Broerse kon Keller aan de eerste paal binnenkoppen. Amper drie minuten later hingen de bordjes terug in evenwicht na een prachtige lob van Diba.

Onmiddellijk na rust kwam Utrecht weer op voorsprong. Weer zorgde Broerse met een gevaarlijke corner voor de assist. Ditmaal was Rick Kruys de bezoekende defensie te vlug af. NAC probeerde vanuit een verdedigende stelling snel uit te komen. In de eerste helft leverde die spelwijze een treffer op en ook in de tweede periode was die tactiek succesvol. Op het uur profiteerde Maceo Rigters optimaal van slecht uitverdedigen van Edson Braafheid door er 2-2 van te maken.

Beide ploegen gingen in het laatste halfuur voor de winst. Utrecht schroefde het tempo nog eens op en had nog pech dat een kopbal van Hans Somers op de lat strandde. NAC bleef op de counter loeren en zocht voortdurend de snelle Julian Jenner en Rigters. Utrecht ging in de slotfase nog het felst op zoek naar de winnende treffer, maar de bezoekers hielden knap stand.  [AN]