Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Highbury
Wigan kegelt Arsenal uit League Cup
Kristof Blomme

Wigan heeft Arsenal verslagen in de halve finales van de League Cup. Op Highbury werd na verlengingen met 2-1 verloren. De heenmatch had Wigan op eigen veld echter gewonnen met 1-0. Hierdoor bereikt het voor het eerst een grote finale.

In de eerste helft kreeg Arsenal een aantal goeie kansen, maar doelman Pollitt reageerde telkens gevat. Halfweg de eerste periode kon Reyes vanop de penaltystip aanleggen. Hij trapte hard naar de linkerhoek, maar Pollitt redde heel knap. Nadien mochten zowel Henry als Bergkamp uithalen. Pollitt kon zich opnieuw twee keer onderscheiden. Nog voor de pauze kwam de Franse spits oog in oog met de doelman, maar nu redde hij met de voet. Wigan kon daar niet veel tegenover stellen, al claimde het twee strafschoppen. Eerst ging Senderos in de fout, maar dat gebeurde net buiten het strafschopgebied. Nadien bracht Campbell Roberts ten val in het strafschopgebied. Nu had de ref niks opgemerkt. Roberts kwam vlak voor de pauze nog alleen voor Almunia, maar die was alert. De rust werd bereikt met de brilscore op het bord.

Ook na de koffie ging Arsenal op zoek naar het broodnodige doelpunt. Vroeg in de tweede helft kreeg Henry opnieuw twee goeie mogelijkheden, maar de anders zo efficiënte spits, besloot evenveel keer op Pollitt. Uiteindelijk kwam Arsenal toch op voorsprong via de Fransman. Na 65 minuten kon hij een voorzet van Gilberto gemakkelijk inkoppen. Even later was er bij Wigan opnieuw appèl voor een penalty. Nu ging Chimbonda neer na een duel met Almunia. Opnieuw had Dowd niks gezien.

In de eerste verlenging kwam vooral Bergkamp dicht bij een goal. Hij werd twee keer afgestopt door uitblinker Pollitt. Na drie minuten in de tweede verlenging leek Arsenal de finaleplaats in de wacht te slepen. Met een schitterende vrije trap bracht Reyes de Gunners 2-0 voor. Twee minuten voor het einde zorgde Roberts echter voor de sensatie.

Wigan promoveerde dit seizoen naar de Premier League en kent voorlopig een succesvol jaar. In de competitie staat het zesde en nu werd dus ook de finale van de League Cup bereikt.