Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Diaz Arena
Antwerp dankt Dong
Joeri De Ren

Antwerp haalde zijn eerste punten in vijf wedstrijden vandaag.  Coach Van Acker was tevreden met de uitslag en was grootmoedig genoeg om te bekennen dat meer dan een punt niet terecht ware geweest, ook al kwam zijn ploeg er nog dicht bij.  Zijn collega was minder tevreden met het zoveelste puntenverlies thuis.  Naar zijn mening had er meer ingezeten.

Beide ploegen zochten eerst naar stabilitiet op de moeilijke ondergrond in het Albertpark.  Het was de thuisploeg die voor de eerste dreiging zorgde met een slecht gericht schot van Remco Heerkens.  Bijna halfweg de eerste helft wist Yannick Kamanan niet te profiteren van het uitglijden van de Antwerpse doelman. Zijn schot was te zwak en in de armen van de net terug overeind kruipende keeper. Antwerp speelde vrij defensief vanuit een strakke organisatie waarbij opviel dat Alexandre Di Gregorio dicht bij de defensie aanleunde.  Coach Van Acker gebruikte alzo het voordeel dat in deze omstandigheden steeds naar de verdedigende ploeg gaat.

Toch loerde Antwerp voortdurend op de counter en probeerde het er ook voetballend al wel eens uit te komen.  In de laatste tien minuten kreeg Spencer Verbiest een gele kaart voor het vermeende neermaaien van een alleen doorgebroken Bjorn Vleminckx.  Verbazing alom daar dit geen fout leek en als het er één was dan verdiende ze logischerwijze rood.  In de laatste minuut mistte Jurgen Landuyt de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten.  Het zou de eerste echte kans worden van de ganse eerste helft.  Zijn schot na een mooie combinatie via Remco Heerkens en Bjorn Vleminckx rukte bijna de paal uit de grond.  De staak trilde nog na als beide ploegen gingen rusten.

Na de rust zocht Antwerp toch uitdrukkelijker het offensief.  Het ontbrak echter aan geluk bij de laatste voorzet.  Bijna op het uur zette Alexandre Di Gregorio drie man in de wind en kon hij enkel door een fout afgestopt worden.  Net na het uur speelde Julien Gibert dan fraai Yannick Kamanan vrij met een hoge bal.  De Oostendse aanvaller toverde een magistrale controle uit de voeten en met een nog mooiere trap knalde hij de bal in volle vlucht en volle loop in de winkelhaak.  1-0 voor de thuisploeg die zo leek af te stevenen op zijn eerste thuisoverwinning sinds 30 oktober.  Antwerp leek zoals wel vaker dit seizoen een klap te krijgen net als ze het initiatief in de wedstrijd naar zich toe aan het treken waren.

Het spel bleef hierna op en af gaan en beide ploegen zochten naar een doelpunt.  Met nog een kwartier te gaan werd Lee Martin neergehaald.  De Engelsman schilderde de vrije trap fraai op het hoofd van prijsschutter Fangzhuo Dong, die niet twijfelde en met een fraaie knik het leer in de verste hoek plaatste.  Antwerp ging nu door op zijn elan en trachtte alsnog de drie puGunter Verjans zette nten mee te nemen naar de Bosuil.  Het waren de bezoekers die nog het dichtst bij de overwinning kwamen in de laatste minuut van de tweede helft.  Gunter Verjans werd na een fraaie combinatie met Jansen alleen op doel afgestuurd.  De Oostendese keeper verkleinde goed de hoek en over de keeper voor.  De bal werd moeizaam ontzet alvorens iemand kon scoren.

Zo eindigde de wedstrijd op een billijk gelijkspel.  Geen van biede ploegen doet hier veel profijt mee maar voor Antwerp was dit een deugddoende opsteker met de zespuntenwedstrijd tegen Deinze van volgende week in het achterhoofd. [AN]