Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stayen
Standard laat opnieuw punten liggen
Anthony Van der Planken

Na Anderlecht heeft ook Standard weer punten verloren. De Rouches geraakten in Sint-Truiden niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Op het bevroren veld van Staaien was het de thuisploeg die de eerste kans afdwong. Stolica nam vanuit de scherpe hoek Runje onder vuur, de doelman van Standard werkte in corner. Het harde veld maakte voetballen erg moeilijk. Vooral Standard had last en kon pas na een kwartier spelen voor de eerste keer dreigen via Sarr. Tien minuten later was ook Rapaic dicht bij een doelpunt, de vrije trap van de Kroaat werd door doelman Deelkens in corner getikt.

Twee minuten later liet Kovalenko zich voor het eerst opmerken. De Oekraïner kwam alleen voor Deelkens, die de bal oppikte, waarna Kovalenko met volle voet doorging op de doelman. De aanvaller kwam er van af met een gele kaart.

Na de koffie ging Standard op zoek naar de openingstreffer. Karel Geraerts kreeg al gauw een dot van een kans, maar de middenvelder legde de bal nipt naast. Rapaic was er al even dicht bij, zijn schot werd uit doel geranseld door Deelkens. Standard leek het heft in handen te nemen, maar toen lieten de Rouches zich alweer vangen. Kovalenko kon zich niet inhouden na een fout op Conceiçao en trapte na richting Mulemo. De aanvaller mocht inrukken met zijn tweede gele kaart.

De uitsluiting deed de wedstrijd kantelen. Sint-Truiden ging nu op zoek naar de 1-0, maar Standard verdedigde goed. Iets te goed zelfs, want Léonard ontsnapte aan een tweede rode kaart toen hij samen met Onyewu tegenstander Simaeys een slag toediende.

Het bleef zo bij 0-0, een logische uitslag na een vrij saaie glijpartij. Standard loopt één puntje uit op Anderlecht en is momenteel weer alleen leider van de Jupiler League. Club Brugge kan daar morgen op het veld van Roeselare verandering in brengen.