wilWillem II
necNEC
2-1
2-2
84' David Jones (pen)
Datum: 28/01/2006 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Willem II Stadion
Willem II geeft punten weg
Jimmy Wouters

Willem II was zaterdagavond erg dicht bij de eerste overwinning sinds 24 september 2005. De Tilburgers stonden een kwartier voor tijd immers nog met 2-0 voor, maar in de slotfase boog Jones de achterstand nog om.

De thuisploeg begon ijzersterk aan de partij. De Tilburgers waren veel vinniger en heviger in de duels. Willem II zette NEC al snel vast. Dit zorgde voor paniekvoetbal bij de bezoekers uit Nijmegen, waardoor Willem II bijna voortdurend in balbezit was. Na acht minuten leverde die felle start al een treffer op. De Belg Dembele, ex-Germinal Beerschot,  profiteerde van een aarzeling in de bezoekende defensie om vanaf 20 meter raak te schieten. Willem II zette NEC vervolgens helemaal met de rug tegen de muur.

Na een klein half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. NEC-doelman Babos loste een voorzet, waardoor Frank van Mosselveld heel simpel de 2-0 op de bordjes kon zetten. Vervolgens zakte het tempo, waardoor 2-0 ook de ruststand was.

In de tweede helft kwam NEC beter in de wedstrijd en had de ploeg volop balbezit. Toch speelden de jongens van Ron de Groot amper kansen bij mekaar. Het was wachten tot een kwartier voor tijd toen Manchester United-huurling David Jones zijn duivels ontbond. Zo zorgde hij na 75 minuten voor de aansluitingstreffer. NEC bleef de druk opvoeren en na een trekfout van Assou-Ekotto, vijf minuten voor tijd, op Grot zorgde Jones uiteindelijk voor een 2-2 eindstand. [AN]