Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Balaidos
Real pakt opnieuw de drie punten
Dirk Pieters

Real Madrid geeft zich nog niet gewonnen in de titelstrijd. De Koninklijke won opnieuw zijn competitiewedstrijd met 1-2. Dit keer was Celta de Vigo het slachtoffer. Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor Carlos en Co, maar de drie punten waren het belangrijkste.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en Iker Casillas mocht al meteen zijn kunnen tonen op enkele pogingen. Gelukkig voor de bezoekers hield de doelman zijn netten schoon in de beginfase. Aan de overkant kwam Real een eerste keer dreigen en meteen was het raak. Robinho zorgde, iets na het kwartier, voor de 0-1. Celta de Vigo liet het hier niet bij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Net voor rust kreeg het die ook, Lequi zorgde met een fraaie bal voorbij Casillas voor de 1-1 ruststand.

Na rust werd de match vuiler en vielen er heel wat gele kaarten, slachtoffer waren onder andere: Carlos, Zidane, Robinho, Lequi en Angel. Toch waren er ook nog verschillende kansen voor beide ploegen. Rond het uur kreeg Robinho een mooie kans, maar zijn schot werd geblokt door doelman Pinto. Gelukkig was Cicinho bij de pinken om alsnog te scoren in de rebound. Er was ook nog pech voor de thuisploeg. Een zuiver doelpunt van Celta, de bal was over de lijn, werd ontnomen.  [AN]