Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Groningen in slotfase voorbij NAC
Jimmy Wouters

Groningen blijft verrassend goed meedraaien bovenaan in de Nederlandse Eredivisie. De Noorderlingen wonnen weer, zij het op het nippertje, van NAC Breda met 3-2.

FC Groningen heerste voor rust in het mooie Euroborg (ook wel de Groene Kathedraal genoemd). De ploeg kwam dan ook na 18 minuten spelen verdiend op een 1-0 voorsprong. Het was Levchenko die vanop de stip voor de openingstreffer zorgde. Groningen bleef domineren en kreeg voor rust nog een uitstekende mogelijkheid om de score verder uit te diepen. Maar de wenkende kans was niet aan verdediger Matthijs besteed.

Tien minuten na de rust kwam NAC dan op gelijke hoogte door een treffer van Sander Van Gessel.  Groningen herstelde snel, want nog geen minuut later scoorde Glenn Salmon tegen zijn oude club de 2-1. Groningen dacht de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen, maar NAC speelde een bijzonder sterk slot. Dit kwam vooral door de impulsen van een goed ingevallen Leonardo. De oud-Feyenoorder miste eerst nog een grote kans, alvorens een kwartier voor tijd de 2-2 op de bordjes te zetten.

In de slotminuten leek het erop dat NAC alsnog met winst terug naar Breda zou trekken, maar in de allerlaatste minuut zorgde Lindgren er alsnog voor dat de drie punten in Groningen bleven. [AN]