Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Riazor
Valencia pakt wraak na uitschakeling
Dirk Pieters

Valencia heeft wraak genomen voor de bekeruitschakeling van afgelopen week. Toen was Deportivo La Coruña nog te sterk, maar nu was het Valencia dat met de drie punten ging lopen op het veld van La Coruña.

De wedstrijd begon goed met al na tien minuten spelen een bal op de lat van aanvaller Villa. Amper twee minuten later kende ook de thuisploeg pech toen een bal van Víctor de paal raakte. Beide ploegen kenden pech in de afwerking, maar na vijfentwintig minuten opende Villa dan toch de score voor de bezoekers. De aanvaller trapte geniaal een bal van op 45 meter over thuisdoelman Molina. De pech was voor de thuisploeg nog niet gedaan. Deportivo kreeg een strafschop maar Victor miste zijn elf meterkans, maar de scheidsrechter liet de penalty overnemen. Victor voor een tweede keer achter de bal, maar opnieuw kon doelman Cañizares de bal stoppen. De ideale kans om op gelijke hoogte te komen, maar het was Valencia dat met een 0-1 voorsprong de rust in mocht.

Na rust bracht Deportivo-trainer Caparrós aanvaller Diego Tristan het veld in en met de aanwezigheid van de voormalig Spaans international kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Maar er was geen doorkomen aan, Cañizares speelde een wereldmatch. Tot tweemaal toe claimde de thuisploeg een strafschop, maar tot frustratie van de fans in het Riazor kregen ze die niet. Valencia kwam er nog amper uit, maar ging wel met de drie punten huiswaarts.  [AN]