AZ slechts gelijk, PSV op het nippertje
Philippe Crols

AZ uit Alkmaar heeft op speeldag 22 zeer dure punten laten liggen op eigen veld tegen Vitesse. PSV pakte op eigen veld wel de volle buit tegen Roda, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

PSV - Roda JC  3-2

Roda JC is momenteel de nummer 11 in de Nederlandse Eredivisie. Het zag er lange tijd zeer goed uit voor de ploeg uit Kerkrade, maar uiteindelijk bleek de nummer 1 toch te sterk. Na drie minuten al kwamen de bezoekers op voorsprong. Daar zorgde Cziommer (ex-Schalke 04) voor. Binnen de vijf minuten flikkerde er zelfs al een 0-2 op het scorebord. De toeschouwers in het Philips stadion wisten niet goed wat er gebeurde toen Sergio er na 5 minuten 0-2 van maakte. De doelpuntenkermis bleef maar aanhouden in Eindhoven. Twee minuten na het doelpunt van Sergio zorgde Vennegoor of Hesselink voor de aansluiting. Dat deed hij vanaf de stip.

Tien minuten na rust maakte diezelfde Vennegoor de gelijkmaker. Op het uur moest Roda na de uitsluiting van Van Dijk dan ook nog eens met tien man verder en daar profiteerde de thuisploeg al vrij snel van. Vijf minuten na de uitsluiting van Van Dijk scoorde de tiener Aissati de 3-2. Dat zou uiteindelijk ook de eindstand worden.

AZ - Vitesse  1-1

AZ liet dus, zoals in de inleiding reeds gezegd, kostbare punten liggen tegen Vitesse. De Alkmaarders domineerden nochtans. Vooral in de eerste helft dan. De bezoekers wisten bij momenten niet waar lopen en toen Steinsson er iets voor het kwartier 1-0 van maakte leek de thuisploeg op weg naar een zoveelste makkelijke thuisoverwinning. Dat werd het dus alles behalve, want net voor rust wist onze landgenoot Swerts aan te tekenen voor de gelijkmaker. AZ ging in de tweede helft op zoek naar de winning goal, maar die kwam er maar niet. Ook niet toen Vitesse-speler Van Der Schaaf tien minuten voor tijd vroegtijdig mocht inpakken na een rode kaart. AZ telt nu vijf punten minder dan PSV en kan zondag mogelijk Feyenoord over zich zien springen.