Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Santiago Bernabeu
Real wint voor de zevende keer op rij
Dirk Pieters

Real Madrid won met overduidelijke 4-0 cijfers op eigen veld van Espanyol. De Koninklijke won voor de zevende keer op rij en blijft er alles aan doen om de achterstand met Barcelona niet te groot te laten worden.

Real begon uitstekend aan de wedstrijd en al na tien minuten knalde Guti een voorzet van Beckham tegen de netten. Espanyol-doelman Gorka kon er alleen maar naar kijken. Ronaldo was opnieuw van de partij en liet enkele mooie hoogstandjes zien, maar scoren kon de Braziliaan nog niet. Vijf minuten voor rust scoorde Real nog tweemaal. Eerst knalde Zidane een bal enig mooi in de kruising en even later zorgde Ronaldo, op aangeven van Cicinho, voor de 3-0 ruststand.

Amper vijf minuten verder in de tweede helft schoot Zidane mooi naar goal en liet doelman Gorka kansloos. De score had nog kunnen oplopen toen Cassano en Robinho enkele mogelijkheden kregen, maar doelman Gorka zorgde ervoor dat het bij 4-0 bleef.

Na afloop van de wedstrijd kreeg de Koninklijke voor het eerst sinds tijden weer een staande ovatie van het publiek in het eigen Santiago BernabĂ©u. Real speelde als een topclub en dat wist het publiek te appreciĂ«ren.  [AN]