Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Mandemakers Stadion
NEC nestelt zich in de top
Jimmy Wouters

NEC Nijmegen heeft zich aan de top van de klassering weten te nestelen. De ploeg behield haar ongeslagen status van na de winterstop door moeizaam met 1-3 te winnen bij RKC.

De thuisploeg begon het beste aan de partij en kwam al vrij vlug op voorsprong. Naa een foutje van Babos was Fuchs er als de kippen bij om er 1-0 van te maken. RKC bleef vervolgens domineren en kreeg ook wat kansjes. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam NEC beter in de partij. Dit leverde vlak voor rust de gelijkmaker op via Romano Denneboom.

Na de rust bleef de partij aardig op en neer golven. Op het uur kantelde de partij, want thuisspeler Ramon van Haaren kreeg wegens hands een rode kaart. De daaropvolgende strafschop van Jones werd echter door Rob van Dijk gestopt. De bezoekers waren van dan af de betere. Een kwartier voor tijd zette Said Boutahar de 1-2 op het scorebord en in de slotfase zorgde Niedzielan uit een counter voor de 1-3 einduitslag.