Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Gelredome
Mirakeloverwinnig voor FC Twente
Jimmy Wouters

Twente heeft op onwaarschijnlijke wijze afstand weten nemen van Vitesse. De ploeg won met 1-2, maar stond na 90 minuten nog met 1-0 achter. Door die overwinning lijkt FC Twente wel definitief afstand te nemen van de nacompetitie.

Twente was nagenoeg de hele wedstrijd de mindere van Vitesse. De thuisploeg kwam al bijzonder snel op voorsprong nadat Hersi de voorzet van Fränkel voorbij Boschker had gekopt. Verder viel er in een erg teleurstellend duel weinig te beleven. Enkel N'Kufo zorgde voor een schaars hoogtepunt.

Na rust werd het spelpeil niet veel beter. Kansen waren er nauwelijks en ook mooie acties bleven achterwege. In het laatste kwartier nam FC Twente met het inbrengen van Touma en Afonso meer risico, maar dat leek aanvankelijk niet te renderen. In de toegevoegde tijd kwamen de bezoekers plots tot leven. In amper twee minuten kwam de ploeg van een 1-0 achterstand naar een 1-2 overwinning. Doelpuntenmakers van dienst waren Gerritsenen Touma. [AN]