Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Ramon de Carranza
Real wint opnieuw, Osasuna niet
Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft zich herpakt na de zware uitschuiver in de beker tegen Real Zaragoza.  De Madrilenen haalden het met 0-2 van Athletic Bilbao en bouwen verder aan een uitstekende reeks in de competitie.  Met Osasuna gaat het de laatste weken heel wat minder goed.  De thuisreputatie van de ploeg uit Pamplona kreeg met een gelijkspel tegen Real Zaragoza een nieuwe deuk.  In de derde wedstrijd van gisterenavond vernederde Sevilla buur Cádiz met 0-4.

Real Madrid, met Pablo García aan de aftrap en Baptista op de bank, kende een droomstart tegen een gehandicapt Athletic.  Na amper vijf minuten voetballen bracht Robinho op aangeven van Zidane de bezoekers op voorsprong.  Athletic probeerde wel iets terug te doen, maar kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten van Gurpegi, Aduritz en Urzaiz.  Een goede Casillas voorkwam de gelijkmaker.  Ook op een dubbele poging van eerst Urzaiz en daarna Iraola schudde de Spaanse international twee goede reddingen uit zijn mouw.  De beste kansen in de eerste helft waren nog voor Real Madrid.  Ronaldo en Robinho misten echter de koelbloedigheid om de partij nog voor de pauze te beslissen.

De tweede helft bleek een maat voor niets.  Real Madrid leek tevreden met de nipte voorsprong en Athletic wilde wel, maar slaagde er nauwelijks in de Madrileense defensie in de problemen te brengen.  Alleen een penaltyfout van Woodgate had de Basken nog de gelijkmaker kunnen opleveren, maar scheidsrechter Ramírez Dominguez vergat de bal op de stip te leggen.  Toen coach Clemente ook nog Urzaiz van het veld haalde, was de aanval van Athletic helemaal onthoofd en bloedde de wedstrijd helemaal dood.  In de slotseconden schudde invaller Raul Bravo na een assist van Robinho het publiek toch nog eens wakker met de 0-2.   Al bij al een verdiende en simpele zege voor een duidelijk superieur Real Madrid.  De Koninklijke komt sowieso als winnaar uit de speeldag, na het gelijkspel van Osasuna en met de topper tussen Valencia en Barcelona nog op het programma.

Real Zaragoza reisde na de monsterzege tegen Real Madrid vol vertrouwen naar Osasuna. De seizoensrevelatie kon in 2006 nog niet veel laten zien aan het thuispubliek.  Daar leek gisteren verandering in te komen, toen Milosevic na amper twee minuten zijn ploeg al op voorsprong zette.  Onder impuls van Cani nam Real Zaragoza de partij in handen.  In afwezigheid van Ewerthon hadden de bezoekers het echter moeilijk om concreet gevaar te creëren.  Het was uiteindelijk Ponzio die met een knappe treffer in de 41e minuut voor de verdiende gelijkmaker zorgde.  Osasuna kreeg nog voor de rust een uitstekende kans op een nieuwe voorsprong, maar Cesar voorkwam een doelpunt van Iñaki Muñoz.

Victor Muñoz bracht na de pauze Ewerthon in de ploeg, maar de beste kansen waren nog voor de thuisploeg.  Milosevic miste de kans om zijn team met een nieuwe vroege treffer op voorsprong te brengen.  Osasuna claimde ook nog een penalty na een fout van Gabi Milito, maar daar ging scheidsrechter Megía Davíla niet op in.  De thuisploeg nam de wedstrijd helemaal in handen, maar aan de stand veranderde niets meer.  Opnieuw geen winst voor Osasuna, dat de kans mist om ten volle te profiteren van het duel tussen Valencia en Barcelona.

Sevilla wilde tegen Cádiz revanche nemen voor de bekeruitschakeling en deed dat met brio. Net als in de andere wedstrijden van gisterenavond viel er ook in het Ramon de Carranza een vroeg doelpunt te noteren.  Het waren de bezoekers die via Saviola al na vijf minuten op voorsprong kwamen.  Een tweede treffer van Sevilla vijf minuten later werd gelukkig voor de thuisploeg afgekeurd wegens een voorafgaande fout van Aitor Ocio.  Cádiz kon de bezoekers nauwelijks bedreigen en Sevilla haalde dan ook eenvoudig de rust met een 0-1 voorsprong.

De thuisploeg kwam met nieuwe moed het veld op na de pauze, maar Sevilla vertraagde het spel en de tweede helft groeide dan ook uit tot een saaie bedoening.  Toen een uiterst efficiënt Sevilla via Puerta ook nog eens de voorsprong verdubbelde, was de wedstrijd helemaal gespeeld.  In de slotminuten zorgden Kepa en Kanouté nog voor een al te zwaar verdict voor Cádiz.  Sevilla blijft meespelen in de strijd om de Europese tickets, terwijl Cádiz niet wegkomt uit de degradatiezone.