Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV was maar heel zuinig

PSV heeft zaterdagavond in een slaapverwekkende wedstrijd met 1-0 gewonnen van Heracles Almelo.  Toch waren de Eindhovenaren duidelijk de betere, al bleef het lang wachten op de winnende treffer.

PSV speelde zeker niet groots. De ploeg nam een erg afwachtende houding aan en leek bijzonder ongeïnteresseerd te voetballen. Heracles kon echter geen gebruik maken van die lakse instelling. PSV had wel veel balbezit, maar de ploeg geraakte niet echt tot in de zone van de waarheid.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld enigszins ongewijzigd. PSV voerde het tempo stelselmatig op en bleef geduldig wachten op die ene grote kans. Twintig minuten voor tijd krulde Farfan met een fraaie vrije trap het leer alsnog tegen de netten. Vervolgens speelde de thuisploeg eenvoudig de wedstrijd uit zonder echt in de problemen te komen. [AN]