Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Luminus Arena
Genk wint nipt van Gent
Thomas Dubois

Racing Genk sloot zondagavond speeldag 22 af met 2-1 winst tegen AA Gent, dat de afgelopen weken nochtans in een goede vorm stak. Genk mocht voor eigen publiek revanche nemen voor de 4-1 nederlaag van vorige week op het veld van Anderlecht. Geen sneeuw in het Genkse Fenixstadion, dat voorzien is van een verwarmde grasmat.

Gent start het beste aan de wedstrijd en kon de eerste tien minuten wat steriele druk ontwikkelen, wat niet tot grote kansen leidde. Daarna was het de beurt aan Genk om het voortouw te nemen. De rebound op de vrije trap van Engelaar werd gepakt door Herpoel, net als het schot van Haroun. De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand: Vrancken, Boussoufa, Grégoire en De Beule probeerden wel, maar telkens stond er een Genks been of doelman Moons in de weg. Gaandeweg kreeg Gent het betere van het spel. De kansen werden niet afgemaakt en op slag van rust kreeg Gent dan het deksel op de neus van Bob Peeters, hij kon in de kluts de rebound op een schot van Engelaar binnentikken. Genk zo lichtjes onverdiend met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de koffie was het opnieuw Gent dat de kansen kreeg via Boussoufa en Vrancken. Het mocht niet zijn voor de jongens van trainer Georges Leekens, na een kleine twintig minuten in de tweede helft stond het 2-0 voor de thuisploeg. De bal zat vast in de kluts en belandde via Lombaerts ongelukkig in doel. Match beslist? Een kwartier voor tijd dan opnieuw nog wat opschudding wanneer Zoko een kopstoot gaf aan Mikulic, rood was het gevolg. Met tien man ging Gent toch nog voluit voor z’n kans. Dat resulteerde tien minuten voor tijd in de aansluitingstreffer op strafschop. Boussoufa werd gehaakt in de zestien door Soley, Smoje zette de penalty genadeloos om. Op het einde kregen beide ploegen nog de kans om de voorsprong uit te diepen of gelijk te maken maar Foley en Pocognoli misten.

Racing Genk blijft zo samen met Zulte Waregem in het spoor van de top en mag nog steeds hopen op Europees voetbal. Gent kon bij winst over Genk naar de vierde plaats klimmen maar kampeert nu op een zesde positie. [AN]