Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Feyenoord laat punten liggen bij NAC
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft uit de wedstrijd tegen Feyenoord alsnog een puntje in eigen huis weten te houden. Na een prachtige wedstrijd stonden de 3-3 eindcijfers op het scorebord.

Kalou en Kuijt leken op weg op Feyenoord de drie punten te bezorgen. Al na zeven minuten spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Na een fraaie actie van Kuijt kon Kalou simpel de 0-1 binnentikken. Feyenoord bleef de wet dicteren en dit via een zeer sterk spelende Kuijt.  Ondanks het overwicht van de bezoekers kwamen de thuisjongens halverwege de eerste periode toch langszij via een knal in de kruising van Anouar Diba. NAC bleef nu op zoek gaan naar de tweede treffer, maar in plaats van 2-1 werd het 1-2. Op aangeven van Kuijt kon Kalou binnenkoppen.

NAC was na rust de meest aanvallende ploeg, maar de betere kansen waren toch voor Feyenoord. NAC verbruikte teveel energie en toen Feyenoord twintig minuten voor tijd op 1-3 (doelpunt Castelen) kwam leek de wedstijd gespeeld. De thuisploeg vond wonderwel de tweede adem en ging enthousiast op zoek naar de aansluitingstreffer. Het duurde echter tot in de laatste minuut van de officiĆ«le speeltijd alvorens de ingevallen Jenner de aansluitingstreffer met een strak schot tegen de netten schoot. In de blessuretijd zorgde Diba met een fraai schot alsnog voor de onverwachte gelijkmaker. [AN]