Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht en NEC delen de punten
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft in een uitermate zwak duel niet weten te winnen van NEC. Na negentig minuten bleef de score op 1-1 steken.

De wedstrijd begon bijzonder slaapverwekend, er viel werkelijk niets te beleven. Halverwege de eerste helft kwam dan plots de 1-0 uit de lucht gevallen. Met een fraai schot bezorgde Tom Caluwé zijn ploeg de voorsprong. Vervolgens modderde de partij maar wat aan en was iedereen tevreden dat de ref de rust aankondigde.

Onmiddellijk na de spelhervatting viel ook de Nijmeegse treffer uit de lucht. Rutger Worm maakte er 1-1 van, nadat de Utrecht-defensie niet stond op te letten bij een vrije trap. De wedstrijd bleef wat verder kabbelen tot in het slotkwartier. Toen viel er plots wat te beleven. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer en dat leverde een aangename slotfase op. Beide teams kregen nog verscheidene kansen, maar zowel Babos als Terol waren op geen fout te betrappen. [AN]