Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Gelredome
PSV wint in slotminuten
Rutger Hendriks

PSV heeft weer goede zaken gedaan in de race voor de titel. De ploeg uit de lampenstad trok door late treffers van Lamey en Jefferson Farfán de wedstrijd tegen Vitesse alsnog naar zich toe: 1-3.

PSV speelde slordig in nonchalant de eerste helft. Er werd teveel balverlies geleden en er zat geen enkele lijn in de ploeg. Op het kwartier leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de treffer van Hersi werd afgekeurd, vanwege buitenspelpositie. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren aantrekkelijk, waar Hersi oog in oog met Gomes eerst nog verzuimde te scoren, was het een drietal minuten later wel raak. Hersi kon bij de tweede paal vrij inkoppen en zette het stadion daarmee op z'n kop. Toch kwam PSV nog voor rust op gelijke hoogte, Jefferson Farfán kreeg de bal van Alex en schoot prima binnen.

In de tweede helft was het spel verre van goed, de ploegen speelden in een te laag tempo en konden slechts zelden voor opwinding zorgen. Vitesse zocht de aanval, waar PSV wachtte af en hoopte dat het bekende momentje wel een keer zou komen. Geen verrassing dus toen het momentje ook effectief kwam. Lamey trof doel, dat het op ietwat gelukkige wijze gebeurde, deerde de Eindhovenaren totaal niet. Toen de man in vorm, Jefferson Farfán, Wapenaar voor de derde maal deze avond klopte, was het duel beslist. [AN]