Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Nou Camp Barcelona
Ruime overwinningen voor toppers

Real Madrid, Villarreal en FC Barcelona behaalden gisteren allen een ruime thuisoverwinning tegen mindere goden uit de Spaanse competitie.  Ook Sevilla hield de drie punten thuis tegen Celta de Vigo en doet daarmee een goede zaak in de strijd om Europees voetbal.

FC Barcelona kon tegen Real Betis opnieuw rekenen op Ronaldinho en had de ruime 5-1 zege in grote mate aan de Braziliaan en aan dame Fortuna te danken.  De bezoekers voetbalden immers uitstekend mee en dwongen tegen een onzeker verdedigend Barça heel wat goede kansen af, maar werden geveld door enkele klasseflitsen van Ronaldinho en door een aantal ongelukkige tegendoelpunten.  Het openingsdoelpunt kwam er na een combinatie tussen Ronaldinho, Eto’o en Larsson.  De Zweed tikte randje buitenspel de bal tegen de netten.  Betis bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Valdés en de eigen onzekere afwerking voorkwamen echter de 1-1.  Het tweede doelpunt viel integendeel aan de overkant.  De ongelukkige Melli probeerde Eto’o af te houden, maar devieerde uiteindelijk de bal in eigen doel.  Vijf minuten later nog meer pech voor de Andalusische verdediger.  Een vrije trap van Ronaldinho week tweemaal af op een speler van Betis en kwam uiteindelijk via de rug van Melli opnieuw in eigen doel terecht.  Ondanks de 3-0 achterstand bleven de bezoekers in de tweede helft met heel wat vechtlust en bij wijlen mooi combinatievoetbal op zoek gaan naar de tegentreffer.  Het mocht echter niet zijn voor de verdiblancos.  Een blunder van doelman Doblas op een vrije trap van alweer Ronaldinho zorgde voor de 4-0.   Enkele minuten later bezorgde Joaquin, ook al met een vrije trap, Betis de oververdiende eerredder.  Ondanks een aantal goede kansen bleef het bij die ene tegentreffer.  In de slotfase maakte invaller Messi er in twee tijden zelfs nog 5-1 van, een al te zwaar verdict voor de bezoekers uit Sevilla.

Real Madrid-coach Lopez Caro gunde tegen Alavés een aantal spelers wat rust en liet onder meer Cicinho, Zidane en Roberto Carlos op de bank beginnen.  Ook zonder hen nam de Koninklijke makkelijk de maat van Alavés.  Robinho was opnieuw de grote man bij de Madrilenen.  De Braziliaan zette na amper zes minuten voetballen Guti op weg naar de openingstreffer en zorgde vijf minuten later in de rebound voor de 2-0.  De bezoekers konden voor de rust alleen via Nené een paar keer dreigen, maar Casillas liet zich niet verschalken.  In de tweede helft kwam Alavés iets beter in de wedstrijd en dwong ook een aantal kansjes af.  Het was echter Real Madrid dat de netten een derde keer deed trillen.  Invaller Cicinho zorgde met een knappe treffer voor de 3-0 eindstand.  Opmerkelijk was ook de comeback van Raul, die nog een doelpunt zag afgekeurd worden.

Villarreal kon eindelijk nog eens winnen en zo wat vertrouwen opdoen in de aanloop naar het Champions League-duel tegen de Rangers.  Zelfs zonder Riquelme kende El Submarino Amarillo absoluut geen problemen met een zwak Espanyol, dat duidelijk de creativiteit van De la Peña en Tamudo miste.  Aan de rust was de partij met treffers van Tacchinardi, Senna en Forlán al gespeeld.  Espanyol slaagde er nauwelijks in daar iets tegenover te zetten en ook in de tweede helft konden de Catalanen de thuisploeg niet meer in de problemen brengen.  Beide teams leken hun krachten bovendien te willen sparen voor de belangrijke Europese wedstrijden van volgende week.  Tien minuten voor affluiten zorgde Hector Font met de 4-0 toch nog voor een zeldzaam hoogtepunt in de tweede helft.

Sevilla wilde zich tegen Celta de Vigo niet al te veel vermoeien en hield het bij een overwinning met het kleinste verschil.  Al na tien minuten stond de eindstand al op het bord.  Het was Saviola die met een knappe lobbal alweer een belangrijk doelpunt scoorde voor Sevilla.  Celta had het moeilijk om de solide Andalusische verdediging in de problemen te brengen.  In de tweede helft kwamen er toch een aantal kansen voor de bezoekers uit Galicië, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.  Sevilla wipt dankzij deze zege over Celta en nadert zelfs op de vierde plaats van Osasuna.