Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax vernedert RBC

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA hekkensluiter RBC een pak slaag gegeven. De ploeg uit Roosendaal werd met droge 6-0 cijfers terug naar huis gestuurd.

Toch speelde Ajax geen grootse wedstrijd. De ploeg speelde bij momenten aardig, maar wist nooit een constante in zijn prestatie te leggen. Vooral de defensie zal trainer Blind met het oog op de Champions League - wedstrijd tegen Inter zorgen baren.

Gelukkig voor de Amsterdammers was RBC te zwak om die defensieve fouten af te straffen. Sterker nog, de ploeg hielp simpelweg mee om te scoren. Al na vier minuten spelen stond het 1-0. Huntelaar werd geen strobreedte in de weg gelegd en kon zo kinderlijk eenvoudig binnenkoppen. Vervolgens bleef het tot op het halfuur wachten alvorens Ajax op 2-0 kwam, na een doelpunt van Rosenberg, meteen ook de ruststand.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets waarin RBC zich gewillig liet afslachten. Zo scoorde Huntelaar nog drie keer en mocht ook Rosenberg zijn tweede doelpunt tegen de netten prikken. [AN]