azAZ Alkmaar
utrUtrecht
0-2
0-3
34' Robin Nelisse (pen)
Datum: 19/02/2006 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: DSB Stadion
AZ thuis de boot in tegen Utrecht
Philippe Crols

AZ mag zijn titelambities zo stilletjes aan gaan opbergen voor dit seizoen. De ploeg van trainer Louis Van Gaal verloor zondagmiddag op eigen terrein met 2-3 van FC Utrecht.

AZ begon met onze landgenoot Stein Huysegems in de basis. Aan de overkant stonden Tom Caluwé en Hans Somers dan weer op het veld. Op Caluwé na (hij werd tien minuten voor tijd vervangen) speelde iedere landgenoot de wedstrijd ook uit. Na drie minuten stonden de bezoekers al op voorsprong. Van Steensel kopte de 0-1 voorbij Timmer. Op het halfuur dikte Ramzi aan tot 0-2. De ex-AZ-speler deed dat met een knappe volley. En het werd dus nog erger voor AZ. Tien minuten voor rust hinderde de Cler Tiendalli en Temmink wees naar de stip. Nelisse, nog een andere ex-AZ'er, knalde de 0-3 tegen de touwen. Meteen ook de ruststand.

Net na rust kreeg Huysegems een goede kans op aangeven van Sektioui, maar hij verkwanselde de mogelijkheid. Tien minuten later lukte AZ dan toch de 1-3. Al is dat relatief, want het was Van Steensel die de bal dit keer in eigen doel kopte. Op het uur leek AZ weer helemaal gelanceerd. Op aangeven van invaller Sektioui knalde Koevermans de aansluitingstreffer binnen. Toch was het Utrecht dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. De bal van Caluwé werd echter nog van de lijn gehaald. Het bleef 2-3.

Utrecht is voorlopig zevende met veertig punten. AZ heeft voorlopig 55 punten en is daarmee derde. Leider PSV heeft al wel acht punten meer.