Speeldag: Speeldag 25
Stadion: De Kuip
Feyenoord is ploeg van het stad
Jimmy Wouters

Feyenoord mag zich de ploeg van het stad noemen. De ploeg uit Rotterdam Zuid won met duidelijke 4-0 cijfers de derby tegen stadsgenoot Sparta.

Ondanks de zware 4-0 cijfers was het verschil tussen beide teams niet al te groot. Enkel het verschil in individuele klasse was flagrant. Vooral tijdens de eerste helft speelde Sparta aardig mee. Zo kregen de kasteelheren al binnen 25 minuten twee goede mogelijkheden, maar Polak en Cvetkov scoorden niet. Bij de eerste gevaarlijke uitbraak van Feyenoord was het wel raak. In de 28e minuut draaide Kuijt prachtig weg bij Gudde en gaf de bal precies in de loop van Nicky Hofs, die er zo 1-0 van kon maken. De wedstrijd bleef in evenwicht, maar het waren toch weer de thuisjongens die voor rust wisten te scoren. Weer was Hofs de schutter van dienst.

Na die 2-0 was de veer bij Sparta gebroken. De jongens van trainer Wiljan Vloet slaagden er in de tweede helft niet meer in om voor een echte derby te zorgen. De ploeg speelde nochtans aardig mee, maar in de zone van de waarheid kamen de Spartanen duidelijk te kort. In die tweede helft vielen overigens nog twee doelpunten. Vlak na de pauze maakte Kuijt zijn achttiende goal van het seizoen en invaller Boussaboun zorgde vlak voor tijd voor de 4-0 einduitslag. [AN]