Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Polman Stadion
ADO wint degradatietopper
Jimmy Wouters

Na acht duels op rij verloren te hebben, heeft ADO Den Haag eindelijk weer eens de drie punten weten te behalen. ADO won de zwaarbevochten degradatietopper met 1-3 bij Heracles Almelo.

Aangezien beide teams schrik hadden om te verliezen, viel er aanvankelijk bitter weinig te beleven. Zowel ADO als Heracles wilden de boel liever gesloten houden in plaats van te scoren. Toch slaagde ADO erin om na 27 minuten een gaatje in de Almelose vesting te vinden. Eljero Elia wist met een afstandsschot doelman Pieckenhagen te verslaan. Lang duurde die voorsprong niet, want nog geen twee minuten later stond de stand weer gelijk. Stefaan Tanghe kon profiteren van een misverstand in de Heracles-defensie.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Beide teams hadden schrik om dat ene fatale doelpunt te slikken, waardoor de aanvallen zeer stroef en moeizaam verliepen. Uiteindelijk was het ADO dat het laken naar zich toetrok. In de 82e minuut brak Edwin de Graaf met een zondagsschot de ban voor de bezoekers en vijf minuten later zorgde Geert den Ouden voor de bevreidende derde treffer. [AN]