Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Anoeta
Valencia maakt vroege achterstand goed
Dirk Pieters

Valencia had het niet onder de markt tegen een sterk Real Sociedad. Toch deden de bezoekers een goede zaak in de strijd om de Spaanse titel. Valencia won met 1-2 op het veld van Sociedad.

Valencia kende een slechte start en kreeg al in de eerste minuut een tegendoelpunt te slikken. De Deen Skoubo zorgde al snel voor een opdoffer bij de bezoekers. Valencia reageerde meteen, maar kon de kansen niet afwerken en zo kon Real Sociedad met een voorsprong de rust in gaan.

Valencia ging ook in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook in de 69e minuut. De Uruguayaan Reguiero zorgde voor de 1-1 na een fout van doelman Riesgo en de bezoekers kregen vleugels. Valencia kon maar best winnen om niet af te haken in de strijd om de titel.  Tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Reguiero met zijn tweede doelpunt van de avond voor de voorsprong. Reguiero profiteerde van balverlies en plaatste de bal mooi voorbij doelman Riesgo.

Valencia geeft niet op dit seizoen en blijft mee bovenaan het klassement draaien. Real Sociedad staat na deze nederlaag op de dertiende plaats met amper vijf punten voorsprong op hekkensluiter Málaga. [CA]