Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Zuiderpark
Belangrijke zege voor ADO
Jimmy Wouters

ADO Den Haag heeft zaterdagavond drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud in de Nederlandse eredivisie. In het eigen Zuiderpark werd Vitesse met 2-0 verslagen.

ADO was duidelijk de betere ploeg en kwam al na tien minuten spelen op voorsprong. Met een schot in de korte hoek versloeg Kolkka doelman Wapenaar. De thuisploeg bleef vervolgens het betere van het spel hebben. Zo kreeg de ploeg nog een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar Bakkati schoot op de vuisten van de doelman. Vitesse kwam nauwelijks tot gevaarlijke acties, maar zag wel een doelpunt van Hersi afgekeurd worden. Vlak voor de pauze kwam ADO dan toch verdiend op 0-2 dankzij de tweede treffer van Kolkka.

Na rust nam Vitesse het initiatief over. ADO Den Haag stond bij momenten met de rug tegen de muur, maar echt grote kansen konden de bezoekers uit Arnhem nooit bij mekaar spelen. De beste kansen waren zelfs nog voor een sterk counterend ADO, maar de ploeg verzuimde om de score verder op te drijven. [AN]