Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Vicenté Calderon
Atlético verplettert Málaga
Tonnelier Caroline

Atlético Madrid verkeert momenteel in bloedvorm.  Dat bewezen de hoofdstedelingen nog eens in hun wedstrijd tegen rode lantaarn Málaga.  Atlético verpletterde de Andalusiërs met zware 5-0 cijfers.  Torres en Valera troffen elk twee keer raak.  Voor het team van Pepe Murcia was het al de zesde opeenvolgende overwinning.

De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen voor de thuisploeg.  Na defensief geklungel stuitte Kezman (weliswaar vanuit buitenspelpositie) eerst nog op de debuterende doelman Goitia, maar Torres tikte de rebound wel binnen.  Dat El Niño tegenwoordig met de ogen dicht de weg naar doel vindt, bewees hij door vier minuten later op aangeven van Kezman al zijn tweede van de avond voorbij Goitia te trappen.  Een uitermate zwak Málaga kon daar niets tegenover zetten en het was dan ook wachten op de volgende treffer van de thuisploeg.  Die kwam er pas in de 39e minuut via Maxi.  Hij kon na een kopbal van alweer Kezman simpel binnentikken.  In de slotminuut van de eerste helft kreeg Atlético zelfs nog een uitgelezen kans op de 4-0 toen Goitia een penalty-overtreding beging op Maxi.  De doelman zette zijn fout echter zelf recht door de strafschop van Kezman uit zijn doel te houden en zo zijn debuut toch wat kleur te geven.

In de tweede helft kwam Málaga iets beter voor de dag.  Verder dan de schade beperken kwam de hekkensluiter echter niet, en zelfs dat lukte niet al te best.  De pas ingevallen zorgde in de 67e minuut met een schitterend afstandsschot voor de 4-0.  De pil werd zelfs nog iets bitterder voor de bezoekers, toen de wederoptredende Duda, waar zoveel van verwacht werd, met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.  In de slotminuut maakte Valera het Madrileense feest compleet door met een rake kopbal de forfaitcijfers vast te leggen.  Dankzij deze zesde zege op rij krijgt Atlético stilaan Europees voetbal in het vizier.  Voor Málaga ziet het er steeds slechter uit.