Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stayen
Charleroi en STVV gelijk in matig duel
Philippe Crols

Sint Truiden en Charleroi hebben de puntjes op zaterdagavond netjes onder elkaar verdeeld. Een goede wedstrijd was het niet en een gelijkspel was een logische eindstand. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

Beide ploegen hadden blijkbaar zin in een lange studieronde. Echt gevaar zagen de aanwezige toeschouwers het eerste halfuur immers nauwelijks of niet. Deze moesten het hebben van enkele voorzetten die net niet tot bij de juiste persoon kwamen. Het was dus altijd net niet. Het laatste kwartier van de eerste helft bracht dan toch enkele kansen met zich mee. Eerst trapte Ciman, zoals we dat van hem gewoon zijn, staalhard op doel. Helaas voor hem en Charleroi ging zijn vrijschop net over. De thuisploeg reageerde met een schot van Peeters dat dan weer net naast ging. De laatste mogelijkheid uit de eerste helft was nog voor de bezoekers. Topschutter Sterchele vond doelman Deelkens op zijn weg. 0-0 was de vrij logische ruststand.

Net na rust drukte de thuisploeg de bezoekers meteen weg. Dat ging ook meteen gepaard met kansen. Zo kopte Rocky Peeters eerst op de paal en in de herneming lag Laquait in de weg. STVV leek ook te gaan scoren, maar Charleroi hield stand. En toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Iets over het uur zette Orlando voor. Bij Sint Truiden ging men niet vrijuit en Camus kon schieten en scoren, al kan het ook zijn dat Sterchele van enkele mensen het doelpunt op zijn naam krijgt. Hij zette er nog zijn dikke teen tegen, maar of dat nu voor of achter de doellijn was moet u zelf maar uitmaken. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan verdiend langs zij. Christ maakte handspel in de zestien en de bal ging op de stip. Invaller Hajnal zette zich achter de bal en trapte de 1-1 in doel, meteen ook de eindstand, want in de laatste tien minuten werd er niet meer gescoord.

Charleroi is voorlopig tiende en telt 31 punten. Sint Truiden komt zo stilletjes aan in de problemen. De ploeg van trainer Caers staat op een vijftiende plaats en heeft amper twee punten meer dan La Louvière en Beveren.