Speeldag: Speeldag 26
Stadion: DSB Stadion
PSV is snel klaar met AZ
Jimmy Wouters

PSV heeft zondagmiddag de absolute topper van het weekend winnend weten af te sluiten. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 1-2 in Alkmaar van AZ en doen zo een gooi naar de landstitel.

De wedstrijd kon voor PSV niet beter beginnen. Na amper drie minuten spelen stond het al 0-1. Uit een hoekschop van Jason Culina kon Vennegoor of Hesselink de score met het hoofd openen. PSV bleef komen en amper twee minuten later werd de score al verdubbeld door Koné. Na balverlies op het Alkmaarse middenveld werd Koné onmiddellijk in stelling gebracht en met een fraaie passeerbeweging verschalkte hij doelman Timmer. PSV wervelde werkelijk over AZ heen en kreeg in die openingsminuten nog enkele goede kansen. AZ herstelde vervolgens moeizaam en geraakte maar sporadisch aan het doel van Gomez.

Na nog geen twintig minuten spelen moest Arveladze noodgedwongen het veld geblesseerd verlaten. PSV zakte vervolgens terug, maar het spel van de Alkmaarders was te traag om de Eindhovense defensie uit elkaar te spelen. Vlak voor rust kreeg AZ nog een goede kans, maar de de vrije trap van Kenneth Perez verdween net naast.

AZ probeerde in het begin van de tweede helft meteen druk te zetten, maar kansen leverde dat niet op. Op het uur kwam er dan toch weer hoop voor de thuisploeg toen Stijn Schaars de 1-2 binnen schoot. Dit was meteen het signaal voor de Alkmaarders om het tempo nog eens op te voeren, maar ondanks de tomeloze inzet bleven kansen uit. Verder dan wat afstandsschoten geraakte de thuisploeg niet meer. [AN]