Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen laat geen steek vallen
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft in de strijd om een play-offticket geen steek laten vallen. De Friezen versloegen in eigen huis NAC Breda met 2-1.

De partij begon spectaculair. Beide teams scoorden al bij hun eerste echte mogelijkheid. Zo opende Nørregaard namens Heerenveen al na twee minuten spelen de score. De eerste aanval vier minuten later aan de overzijde leverde ook meteen een treffer op dankzij Leonardo.

Toch betekende die spetterende openingsfase niet de voorbode van een weergaloos duel. Daarvoor lag het tempo te laag en speelden beide teams te zwak. Kansen waren zeldzaam. De enige goede kans viel net voor rust, maar Bruggink stifte het leer op het doel.

In de tweede helft ging het duel goed op en neer. Toch was Heerenveen beter en gaandeweg werd NAC-doelman Schollen meer en meer bestookt. De gelijkmaker van Pranjic tien minuten voor tijd was dan ook verdiend. In de slotfase kregen de bezoekers via Rigters en Ono nog uitstekende mogelijkheden om langszij te komen. [AN]